Brnenske psi dny – ko nesreča nikoli ne počiva

Brnenske psi dny oz. Brnski pasji dnevi, ki so se odvijali ta vikend so za nami. Žal smo jih tokrat mogli predčasno zaključiti zaradi poškodbe naše Lexie, ki si je na trdi in suhi podlagi poškodovala blazinico na sprednji nogi. Sedaj jo čaka kak teden ali dva počitka, upamo pa, da se bo zacelilo do Evropskega prvenstva v začetku avgusta.

Začelo se je odlično…

Že takoj zjutraj so se začeli agility teki in tunel cup. Tina in Tya sta se odlično odrezali in vse do predzadnje ovire bili med hitrejšimi, žal pa sta podrli predzadnjo oviro in na koncu zasedli vseeno odlično 8. mesto. Malo slabše sta se odrezali v jumpingu in agilitiy teki, kjer sta zaradi napačne ovire bili diskvalificirani.

Tudi v Frizbiju se je začelo zelo dobro za Aleša in Lexie, saj sta po prvem krogu bila med boljšimi z 19. točkami, malce utrujena Tya je zgrešila nekaj frizbijev in tako bila v sredini lestvice.

Freestyle Aleša in Lexie je služil kot priprava na prihajajoče Evropsko prvenstvo in je tako vseboval nekaj napak, ki jih bo treba v naslednjih tednih opraviti, vseeno pa smo zadovoljni z nastopom in izvedbami nekaterih segmentov.

Potem pa…

… nesrečni minidistance za freestyle. Suha in trda podlaga je terjala svoj davek in Lexie je v želji, da ujame frizbi nesrečno podrsala po podlagi in si poškodovala blazinico za tački. Za njo je bilo tekmovanja konec, zaradi čimprejšne oskrbe rane in mirovanja pa smo se vse odpravili domov.

Še videoreportaža prvega dne…

Posted in Agility, Frizbi, Tekmovanja and tagged , , , .