Naše delo s psi

Izkušnje, šolanja, obiski seminarjev in opravljeni razni izpiti na področju šolanja psov in pasjega frizbija so naša največja prednost. Že vrsto let smo kot posamezniki, ki nas je ljubezen do psov in frizbija pripeljala skupaj in začeli smo razmišljati o društvu. Naši inštruktorji so se izobraževali že veliko prej, kot člani raznih društev v Sloveniji in na Hrvaškem ter si s tem pridobivali prepotrebne izkušnje. Kot posamezniki so obiskovali seminarje in tečaje na različnih športno-kinoloških področjih:

 

Agility
Frizbi
 • Mark Muir - 10x svetovni prvak v pasjem frizbiju, ki vodi seminarje in tečaje po vsem svetu.
 • Lawrence Frederick - v svoji šoli in šov ekipi Disc-Connected K9's je pravtako večkratni svetovni prvak in svetovno znani igralec frizbija že več kot 40 let!
 • Yachi Hirai - Japonski igralec in večkratni svetovni prvak, deluje v klubu Dog Town Factory na Japonskem
 • Matteo Gaddoni - Svetovni prvak tako v pasjem kot v človeškem Freestyle frizbiju
Poslušnost in psihologija psov
Ostalo
 • Rally-O
 • Canicross

Naši člani so že dalj časa aktivni v kinologiji in z namenom medsebojne pomoči in nabiranja izkušenj, ter pomoči in usmerjanja javnosti v kinološke športe je Društvo Fenrir tudi nastalo.

Naše aktivnosti

Že pred nastankom društva smo bili aktivni na:

 • Organizacija in izvedba tečajev in seminarjev v pasjem frizbiju
 • Organizacija tekmovanj v pasjem frizbiju in drugih kinoloških športih
 • Sodelovanje na tekmovanjih doma in v tujini
 • Sodelovanje na kvalitetnih seminarjih doma in v tujini
 • Sodelovanje pri odločanju o novih Evropskih in svetovnih smernicah v pasjem frizbiju
 • Sojenju dogodkov v pasjem frizbiju
 • Sodelovanje na šovih in predstavitvah pasjega frizbija

Ter ostalih področjih, kot so:

 • Pomoč in svetovanje pri vzgoji in socializaciji psov
 • Svetovanje na področju prehranjevanja psov
 • Pomoč pri negi psov
 • Pomoč pri pri iskanju kvalitetnega vzreditelja psov

Naši voditelji in trenerji svoje delo opravljajo odgovorno in na svoje tečajnike prenašajo znanja, ki so jih pridobili skozi svoja izobraževanja iz preteklosti. Za svojim znanjem stojimo in kjerkoli se da jih nadgrajujemo z novimi seminarji in tečaji, ter za slednje tudi pridobimo in imamo ustrezne licence.

Del uspešnega dela, pa je trajnostni razvoj in pridobivanje znanj in veščin ter še kako pomembnih izkušenj. Z delom, treningi, medsebojnim svetovanjem pa so naše izkušnje vse bogatejše in bogatejše. Nesebično bomo pomagali vsakemu simpatizerju, članu in komurkoli, ki nas bo vprašal za nasvet!

Trenirajte z nami!

Izkušeni trenerji in učitelji vam bodo pomagali pri šolanju in treniranju z vašim psom.

Kaj delamo?

članom, občanom in širši javnosti lahko ponudimo...

Sodelovanje na prireditvi
Imate kakšno športno, kinološko ali kakršno koli drugo prireditev? Za vas lahko pripravimo krajšo točko prikaza pasjega frizbija in tako popestrimo vašo prireditev. Na prireditev pridemo z nekaj psmi in prikažemo freestyle v živo. Kot posebnost lahko pokažemo freestyle v parih, kjer dva vodnika z ennim psom prikažeta skupno točko.
Tečaj ali seminar

Za vas na vašem terenu in za vaše člane ali povabljene organiziramo eno- ali dvodnevne seminarje oz. tečaj, ki potekajo tedensko (ponavadi 5-10 srečanj). Naši tečaji so lahko za popolne začetnike ali ljudi z določenim predznanjem. Lahko so čisto za rekreativno naravnane tečajnike ali pa za ljudi, ki se bodo kasneje udeleževali kakšnih tekmovanj. Zaželjeno je, da so na seminarju ljudje z približno enakim predznanjem in podobnimi cilji.

Na tečaju spoznamo osnove frizbija, opremo, razlike med posameznimi frizbiji, srečamo se z različnimi skupinami metanj ter z teoretičnimi in praktičnimi pripravami na tekmovanja. Osnovni poudarek na vsakem tečaju in seminarju je varnost! Želimo da naši tečajniki po opravljenem tečaju varno in uspešno mečejo psu svojemu psu in jih me to na prvem mestu. Le tako bo pasji frizbi v zabavo tako vodniku kot psu.

Sojenje frizbi prireditev
Ker pasji frizbi ni samo metanje frizbija v parku so naši inštruktorji tudi vešči v različnih pravilih tekmovalnega dogodka. Naši inštruktorji imajo opravljene seminarje sojenja za po naslednjih pravilnikih:
Individualno svetovanje
Morda vi ali kdo od vaših bližnjih potrebuje kakšno pomoč pri socializaciji, vzgoji, negi ali šolanju psa? Posvetimo se samo vam in vam pomagamo. Kontaktirajte nas, z veseljem vam bomo pomagali.

[FAG id=409]

Reference

Naše trenerji so v preteklosti bili člani v raznih slovenskih in tujih klubih in društvih, ter v njih vodili razne tečaje in seminarje, organizirali tekme, srečanja in bili prisotni na raznih predstavitvah!

Sodelovali so pri organizaciji številnih lokalnih in mednarodnih tekmovanj:

 • Kvalifikacije za svetovno prvenstvo AWI (pasji frizbi, Maribor, 2011)
 • Kvalifikacije za svetovno prvenstvo Skyhoundz (pasji frizbi, Mirna, 2012 )
 • Kvalifikacije za svetovno prvenstvo USDDN (pasji frizbi, Slovenska Bistrica,2014)

Logistično / organizacijsko smo sodelovali v svetovni ligi v pasjem frizbijuZagrebu. V ligi sodeluje povprečno med 50 in 60 klubov in okoli 700 tekmovalcev iz vsega sveta.