Tekmovanje v pasjem frizbiju, 15.9.2018

Tekmovanje v pasjem frizbiju je za nami. Skoraj 40 tekmovalcev se je v pomerilo v treh različnih disciplinah iz formata Global Canine Disc Challenge. Malo smo se še lovili tudi mi z novimi pravili, pa vendar smo bolj ali manj uspešno pripeljali tekmo do konca.

Fetch It

Fetch it smo izvedli v treh kategorijah, tako so se med seboj pomerili eksperi, začetniki in otroci. Med eksperti je bil najboljša naša Amadea Colja Asta La Visto (Društvo Fenrir), ki je dosegla 31,5 točk, enako kot Rikarko Komen Aragonom. Po Tie Breakerjem št.2 iz uradnih pravil (manj zgrešenih metov) je tako prvo mesto zasedla Amadea in Asta. Tretja je bila Katarina Belec Lexie (Alfa Canis K9)Pri začetnikih je bila najboljša Zrinka Bojanić Ravo (Alfa Canis K9), ki je dosegla 39,5 točk (z bonusom za začetnike). Druga je bila Larisa Okičan Kiro, tretja pa Ana Kastelic Zack-om (ŠKD Krim). Med juniorji je bila najboljša Petra Šubic Reo, drugi je bil naš Patrick Horvat Lexie (Društvo Fenrir) in tretje Asja Palislamović Fredom (Alfa Canis K9).

Fetch It Furry Fast

V skupni kategoriji so se tekmovalci pomerili tudi v hitrostnem lovljenju. Dva uspešno ulovljena meta v dolžini vsaj 15m sta te lahko pripeljala do zmage, v primeru da si bil hitrejši od nasprotnika na drugi strani igrišča. Najboljši med vsemi je tukaj bil Klemen Pavačič Greto (ŠKD Krim), ki je v finalu premagal Rikardo Komen-a Aragonom. V malem finalu za tretje mesto je zmagala Zrinka Bojanić Ravo (Alfa Canis K9).

Fetch It – Team

V zanimivi in zabavni disciplini, kjer so vodniki morali pokazati kar nekaj spretnosti priklicati psa na svojo stran, saj dva vodnika stojita vsak na svoji strani igrišča in psu mečeta izmenično iz vsake strani, sta zmagala Domagoj Okičan, Katarina Belec (Alfa Canis K9)in Bella, drugo mesta sta osvojila Katarina Belec (Alfa Canis K9), Amadea Colja (Društvo Fenrir) in Lexie ter tretje mesto Goran Malogorski (Canis Revolution), Ismet Musić (Canis Revolution) in Kira.

Čestitke vsem!

Trenutno vodilni pri Expertih je Rikardo Komen in Aragon z 40. točkami, pri Novice je to Zrinka Bojanić in Rava pravtako z 40. točkami.
Pri Expertih drugo mesto zaseda Amadeja Colja z Asta La Visto, tretjo pa Klemen Pavačič z Greto, pri Novice pa si drugo mesto delita Domagoj Okičan z Bello ter Larisa Okičan s Kiro.

Posted in Frizbi, Tekmovanja and tagged , , , .